Bosbessenmuffins
Ingrediënten:
200 gr bloem
140 gr verse
bosbessen
het wit van 1
ei
1 eetlepel
zonnebloemolie
110 ml magere
melk
2 eetlepels
boter, gesmolten
2 theelepels
bakpoeder
1/4 theelepel
zout
100 gr suiker
Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
Een bakvorm voor 12 muffins licht invetten en apart zetten.
4 eetlepels bloem met de bosbessen
vermengen. Apart zetten. Het eiwit met 1 eetlepel olie licht opkloppen. Melk en
gesmolten boter erdoor roeren.
In een aparte kom bloem,
bakpoeder, zout en suiker mengen. De droge ingrediënten met een
zeef over de eiermix verdelen. Roeren tot de bloem vochtig en klonterig is.
NIET TEVEEL MENGEN. De bosbessen erdoor scheppen. Elke muffinvorm voor 2/3 met
beslag vullen en in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken.
O, en vergeet je schortje niet...;-)
Eet smakelijk!